Menu
EUR
24 NIEUWE week deals met kortingen tot 70% Nu bekijken.
Vangen doet vertrouwen en vertrouwen doet vangen.

Vangen doet vertrouwen en vertrouwen doet vangen.

Door: Ties de Vries Reacties: 2

Vertrouwen in het te gebruiken aas, een veel besproken iets. Vertrouwen is iets dat moet groeien. Een katalysator voor vertrouwen in aas is vangen en zo is de vicieuze cirkel van vangen doet vertrouwen en vertrouwen doet vangen.

Zo kan ik me goed herinneren dat ik, in een zoektocht naar een nieuwe set beetverklikkers, binnenliep bij de KarperCentrale. Het type dat ik zocht was toen helaas niet voorradig en moesten dus besteld worden. Na het bestellen werd ik getriggerd door de potjes met Solution Boilies die op de toonbank stonden. Na de diverse geuren geroken hebben ging ik naar huis in afwachting van de piepers.

Bij het afhalen van het de beetverklikkers werd ik wederom door de potjes op de toonbank geconfronteerd met de aparte geuren. Het gesprek over aas kwam op gang. Na tekst en uitleg over de boilies en het concept er achter rekende ik mijn aankoop af en verliet ik de winkel met de piepers…en mijn eerste CCS-aasje in de vorm van een testverpakking S’n C pop-ups.

De vakantie kwam en ik had het geluk 10 dagen in een huisje aan een visplas te mogen vertoeven. Er werd dus gevist deze vakantie. Na het uitpakken van de spullen een hengel met daarop een chod-rig voorzien van een S’nç pop-upje richting een klein bellenspoortje geworpen. Binnen een half uur liep de hengel af en niet veel later mocht ik het eerste schubje van de vakantie in het net welkom heten. Na het nemen van de gebruikelijke foto’s werd de vis teruggezet, en werd een plan van aanpak bedacht hoe deze 10 dagen te werk te gaan. Tijdens deze 10 dagen zijn in totaal 30 karpers gevangen, waarvan 10 met de S’nC  op de chod of in combinatie met een tijgernoot waaronder de zwaarste vis van de vakantie met een gewicht van 16 kilo. De basis voor het vertrouwen was geboren.

 

De vakantie ging voorbij en de plicht riep weer. Daar ik het geluk heb dat mijn werkgebied in de buurt van Delfzijl ligt werd de karpercentrale weer aangedaan en met een paar zakken 20 mm Red Kriller boilies, een pot Bitter Sweet  Haze pop-ups en een paar potjes testers ging de reis weer richting huis.

Het was ook weer tijd om de  eigen stek weer aan te gaan voeren en na een korte voersessie van drie dagen brak het eerste visnachtje aan.  Het was een nacht waarin de stukjes op een plek. Vier schubs werden die nacht gevangen op de Red Kriller.

 

De week erop werd weer dezelfde stek aangedaan en tot mijn vreugde liep de eerste met Red Kriller/Bitter Sweet Haze snowman be aasde hengel al snel na het uitvaren af. Helaas werd deze vis gelost, omdat deze de in het water hangende takken inzwom. Een tweede vis die zich een paar uur later meldde mocht ik gelukkig wel op de kant verwelkomen in de vorm van een schubkarper.

Drie dagen later werd dezelfde stek vanuit een andere hoek, maar wel met hetzelfde aas benaderd. Deze nacht waren het een graskarper en een schub van rond de 10 kilo die zich vergrepen aan het aas. Om een uur of 9 werd er tevreden ingepakt om later die dag naar Zwolle te gaan voor een schooldag.

 

 

De daaropvolgende sessies hebben de Red Krillers gedaan waarvoor ze gemaakt zijn en hebben zodoende ook mijn mooiste vis van 2020 opgeleverd. Het was een spiegelkarper die ik 2 jaar geleden ook al eens gevangen heb en waarvan het ook helemaal niet vervelend gevonden wordt dat die zich in de toekomst nog eens meldt.

 

 

Het is inmiddels januari 2021 en heb toe mogen treden bij het team van CC solution boilies en een deel van de visplannen liggen al klaar. Vol vertrouwen ga ik het nieuwe jaar in targets te vangen, nieuwe plannen om na te jagen en het belangrijkste …. Genieten aan de waterkant.

 

 

 

 

Heb jij ook een leuk verslag geschreven? Wil je deze graag op onze website plaatsen? Stuur het naar [email protected]


Reacties (2)

gravatar
Gerrit
Geplaatst op 2021-05-04 16:55:19
Mooie vangsten Ties! Heb zelf ook erg goede ervaring met Solution Boilies!
gravatar
Jaimy
Geplaatst op 2021-02-24 11:55:18
Lekker bezig Ties! Mooi verhaal, mooie vangsten!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!