Menu
EUR
How to: Visveilig karpervissen zonder leaders

How to: Visveilig karpervissen zonder leaders

Door: Maarten Snoek Reacties: 0

Op sommige betaalwateren is het verboden om Leaders te gebruiken. Speciaal voor deze wateren toont Maarten je een manier hoe hij visveilig vist zonder leaders. 

Wat is visveilig?

Wanneer we spreken van visveilig karpervissen, spreken we vaak over een systeem waarbij tijdens lijnbreuk. De karper los kan komen van de leader/lood/hoofdlijn. In dit geval zal bij lijnbreuk enkel nog een stukje rig met de haak in de bek van de karper achter blijven.

 

Waarom geen leaders?

In dit geval is het puur de regel van de eigenaar van het water. De eigenaar van het water mag zijn regels zelf bepalen. Op sommige wateren is dit het geval. Toch merk je dat de reden per water eigenaar verschild. Het is dus ook lastig te zeggen wat de definitieve reden is dat dit niet mag. Wat ik het vaakst heb gehoord is dat leaders verkeerd gebruikt worden, en dat de leader dan vast zit aan de rig - waardoor de vis bij lijnbreuk niet van de leaders los kan komen.

 

Andere manieren van visveilig karpervissen

Er zijn heel veel methodes hoe je visveilig kunt karpervissen. In onderstaande video gaan we enkel in op één van die systemen. Er zijn ook kant-en-klaar oplossingen die ook nog eens visveilig zijn. Echter zijn deze systemen vaak wel voorzien van een leader.

 

De knoop : Halve bloedknoop

De officiële naam vergeet ik wel eens, maar de knoop staat onder sportvissers bekend als 'De halve bloedknoop'. En dit is hoe je hem maakt. (In de video ook een instructie)

Bron: Sportvisserij Nederland.

 

Wat heb je nodig?

 

Alles klaar liggen? In onderstaande video legt Maarten stap voor stap uit hoe jij dit visveilige systeem zonder leaders kunt maken.

 


Reacties (0)

gravatar
Kevin van Kerckhoven
Geplaatst op 2024-04-11 10:29:30
Super. Ik wist al hoe het te doen met leaders. maar met dat idee van die ring kan ik het nu ook zonder leader .
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!