Menu
EUR

Onthaken & wegen

Karper Onthaken en wegen

Van schepnetten tot onthaakmatten en van weegklokken tot weighbars hebben wij alles om jou vis op land goed te behandelen en te wegen. Wij hebben deze spullen van alle grote merken zoals Fox, Nash, Trakker, Cygnet, Sonik en prologic. 
Ben jij dus op zoek naar een nieuwe schepnet? of word het tijd voor een nieuwe onthaakmat. Dan ben je bij KarperCentrale aan het juiste adres. 

Schepnetten

Schepnetten vind je in alle soorten en maten. Maar waar heb je nou precies een schepnet voor nodig. Een karper schepnet kan je gebruiken om jou gevangen vis op het land te krijgen. Dit doe je door eerst op een rustige manier jou vis het net in te trekken terwijl je het schepnet in het water legt. Zodra de vis in het schepnet zit geef haal je de druk van de haak af door de vis wat lijn te geven. Je trekt het schepnet naar je toe en haalt het net los van de steel. Vervolgens kijk je of de vinnen netjes naast de vis liggen en rol je het net een klein beetje op zodat je de stangen in het net kan optillen zonder dat de vis hier uit kan vallen. 

 

Onthaakmatten

Voordat je de vis in de onthaakmat legt is het belangrijk dat je deze eerst nat maakt. nadat je deze dan van de haak ontdaan hebt kan je het schepnet hieronder vandaag halen. Ook tijdens het onthaken is het belangrijk af en toe water over de vis te gooien. Vooral met warme tempraturen.

 

Wegen

Voor het wegen heb je een weeg sling en een weegschaal nodig. 
Voor het wegen maak je de sling nat en weeg je de sling. Tijdens het wegen van de sling zet je de weegschaal op 0 kilo zodat je de sling niet mee weegt bij het wegen van de vis. zodra je dit gedaan hebt leg je de vis in de sling en til je deze op. Hiervoor kan je een tripod of weighbar gebruiken of het zelf optillen en vast houden. 

Foto moment

Na het wegen leg je de vis terug in de onthaakmat. Hier kan je de vis behadelen voor eventuele beschadigingen  Er zijn hier verschillende middelen voor. Nu alles klaar is kan je de vis weer terug zetten in het water. Houd hem altijd nog even vast tot dat deze zelf weg zwemt! Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!