Menu
EUR
KING Deals bij KarperCentrale! Bekijk ze nu.
Shimano Molen onderhoud? Alles wat je moet weten!

Shimano Molen onderhoud? Alles wat je moet weten!

Door: Tom Snoek Reacties: 2

Samenvatting

In deze blog post over Shimano Molens lees jij hoe je jouw kostbare molens een service beurt kunt geven, wat de kosten zijn en hoe lang je ze kwijt bent. De lees tijd bedraagt circa. 4 minuten. 

Disclaimer: Deze service is op dit moment enkel beschikbaar voor molens van het merk Shimano

 

Inleiding

Jouw molens van Shimano zijn jouw trots tijdens het vissen! Ze zorgen ervoor dat je jouw kostbare vangst op het droge krijgt. Ze staan je bij tijdens weer- en wind. En bovendien... Mag de gemiddelde Shimano molen ook wat kosten! Dan verdienen ze zo nu en dan toch ook wel een beetje liefde? Laat jouw molens behandelen door de experts van Shimano en ga voorbereid op pad tijdens jouw volgende sessie! 

Bij KarperCentrale.nl hebben wij een innige samenwerking gerealiseerd met Shimano over de jaren heen en bieden wij sinds 2015 de service beurt aan. Ik vertel je graag in 5 stappen hoe een service beurt (ook wel bekend als onderhoudsbeurt) in zijn werk gaat! 

 

Inhoud; 

Stap 1) Is mijn Shimano molen geschikt voor een onderhouds- of service beurt?  
Stap 2) Aanmelden voor een servicebeurt 
Stap 3) Geschatte kosten + duur van de servicebeurt 
Stap 4) De servicebeurt 
Stap 5) Klaar! 

 

 

Stap 1) Is mijn Shimano molen geschikt voor een onderhouds- of service beurt?  

 

Wij verlenen erkend onderhoud- en service aan alle soorten Shimano molens. Het maakt niets uit waar of wanneer de molen gekocht is. Dit hoeft niet bij ons te zijn geweest. Er zijn enkele uitzonderingen op modellen die ouder zijn dan 20 jaar. Het wil wel eens voorkomen wanneer een model al langere tijd uit de handel is gehaald - dat Shimano hier geen losse onderdelen meer voor heeft. Twijfel jij hier aan? Lees dan verder en dien een verzoek in. Onze experts vertellen je graag wat er mogelijk is! 

 

Stap 2) Aanmelden voor een servicebeurt 

Wil je jouw molen(s) aanmelden voor een service beurt? Dat kan op meerdere manieren! 

  • Neem telefonisch contact op met onze experts via 050 2030 007 en geef aan dat je informatie wenst over een Shimano molen Service beurt.

  • Stuur ons een e-mail via [email protected] met in elk geval een foto van jouw molen(s) en of er reparatie- of onderhoud nodig is. 

  • Bezoek onze winkel in Delfzijl en neem jouw molen(s) mee. In de winkel krijg je vakkundig advies over de mogelijkheden. 

Wil je jouw Shimano molen het liefst aanbieden voor service of onderhoud in een fysieke winkel - maar woon je te ver van onze winkel vandaan? Probeer dan eens deze handig 'store locator' van Shimano en vindt een erkend dealer bij jouw in de buurt! 

 

Stap 3) Geschatte kosten + duur van de servicebeurt 

 

De duur van een service beurt varieert normaliter van 3 tot 7 werkdagen. Houdt er echter rekening mee dat het langer kan duren tijdens pieken in het hoogseizoen. Je kunt je voorstellen dat het een stuk drukker is tijdens de zomerdagen dan in het begin van het seizoen wanneer het nog koud is buiten. In de meeste gevallen heb je jouw molen goed en wel retour binnen 5 werkdagen! 

De opstartkosten van een servicebeurt zijn €10 euro. Het maakt hierbij niet uit of je 1- of meerdere molens aanbied. Enkel een service beurt voor een molen komt vaak uit tussen de €10 en €15 euro. Wanneer er ook reparaties dienen plaats te vinden komt de prijs van de losse onderdelen hier weer boven op. Losse onderdelen zijn vaak erg gunstig geprijsd en kosten nooit meer dan enkele euro's! 

Waar je ook voor kiest: een service- of onderhoudsbeurt is altijd goedkoper dan een nieuwe molen.
Wanneer de prijs hoger uitvalt dan verwacht zullen wij van te voren altijd contact op nemen.  

 

 

Stap 4) De servicebeurt 

 

Een gemiddelde Shimano molen bestaat uit meer dan 150 losse onderdelen. Het is dus van groot belang dat je service aan een expert over laat. Wanneer jij er voor kiest om jouw Shimano Reel Service via KarperCentrale te laten verlopen weet je dat je goed zit. Na dat wij jouw molen(s) hebben ontvangen sturen wij deze verzekerd en wel op aan Shimano. Hier vind het volledige onderhoud plaats en word de molen volledig uit elkaar gehaald. Alles wordt schoon gemaakt, gecontroleerd en uitbundig getest. Is alles in orde? Een beetje molen vet erop en de molen kan weer in elkaar. Klaar voor een nieuw seizoen! 

 

* Voorbeeld van een populair model Shimano molen met alle losse onderdelen

 

 

Stap 5) Klaar! 

Yes! Je molen is door Shimano volledig gecontroleerd en zojuist weer aangekomen bij KarperCentrale. Jouw molens zijn weer zo goed als nieuw en je kunt er weer een seizoen tegen aan. Heb je het online geregeld? Dan zul je binnen 1 a 2 werkdagen de molens weer thuisbezorgd krijgen. Wanneer je ze hebt langs gebracht in onze winkel kun je ze direct al ophalen. 

De gemaakte kosten kun je eenvoudig in de winkel betalen of via een betaallinkje online. 

 

Veel plezier aankomend seizoen van jouw (bijna) nieuwe molens! 

 

Deze post is geschreven door onze eigen expert op het gebied van molens: Tom Snoek. Heb jij vragen over specifieke molens of wil je iets weten qua losse onderdelen? Laat een reactie achter of neem contact met ons op!

 


Reacties (2)

gravatar
Dennie
Geplaatst op 2024-02-02 19:17:08
Heb ze direct heen gebracht toen ik het las haha. Ik wacht met smart op m'n molens :-)
gravatar
Tom Snoek
Geplaatst op 2024-01-31 11:51:41
Antwoordt op Mark:

Dat is zeker mogelijk. Wij accepteren alle molens van Shimano. Neem contact op en dan regelen we het direct Mark! :-)

~ Tom
gravatar
Mark
Geplaatst op 2024-01-31 11:49:39
Ik heb een Shimano Stradic 2500. Dit is een molen voor het roofvissen. Kan ik deze bij jullie ook een service beurt laten geven?
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!