Menu
EUR
24 NIEUWE week deals met kortingen tot 70% Nu bekijken.
Dubbel geslaagd voor Thije Hoeksema

Dubbel geslaagd voor Thije Hoeksema

Door: Thije Hoeksema Reacties: 0

Deze sessie gingen we samen met een groep fanatieke karpervissers vanuit zeerijp waar karpercentrale gevestigd zat - naar Frankrijk - Beaulon - Frankrijk.

Ik zelf zat met Bryan op stek 5. Bryan was voor mij een vreemde die ik deze week goed heb leren kennen. Voor ons beide was het de eerste keer Frankrijk. Bij aankomst onze zinnen op een centraal gelegen stek gezet. Toen we bij de stekverdeling ook nog eens onze voorkeur stek kregen, moest het gaan gebeuren.

 

In de eerste nacht mocht Bryan meteen zijn nieuwe PB vangen. 18,5 kilo! Bryan ving deze vis op een Bitter Sweet Haze boilie van Solution.

Bryan van der Zee met 18.5KG PB

Toen wist ik nog niet wat ons te wachten stond. De vangsten waren taai en over het hele meer werd er slecht gevangen. De sessie voor ons werd echter extra speciaal, omdat zowel bryan als ik ons PB nog een keer wisten te verbreken! Op dezelfde boilies ving Bryan later een super bak van 22 kilo. Bryan had helaas erg last van z'n rug - vandaar dat Maarten Snoek van KarperCentrale de vis toont.

Bryan is een super top gozer en gunde mij ook de vangst van een dikke 40 ponder. Mijn doel voor de sessie was dan ook, om minstens een 40 ponder te vangen.

Ondertussen was ik ook aan het afwachten wat het resultaat is van mijn school examens - waar ik de uitslag van zou krijgen op de 4e vis dag. Zoals jij je kunt vorstellen was ik enorm zenuwachtig. 

Op stek 1, waar Ian en Herman zaten te vissen liepen de vangsten enorm op. Ze hadden me uitgenodigd om het telefoontje (examen uitslag) af te wachten bij hun op de stek. We dronken een aantal biertjes, de tijd leek stil te staan. Rond 2 uur ging dan eindelijk de telefoon.. 'Met Thije' - een ruis aan de andere kant van de lijn, Thije je bent geslaagd! klonk het door de telefoon. Een schreeuw van opluchting klonk over het meer... Geslaagd voor mijn examens. Nu alleen nog een dikke bak en dan is de week helemaal geslaagd! Na een kort feestje moesten mijn hengels weer op scherp gelegd worden. Gewapend met de Bitter Sweet Haze aan mijn favoriete, vlijmscherpe rig. 

Half 12 in de avond ging hij dan eindelijk. Een harde pieptoon krijst over het meer heen. Johan Hoekstra van stek 3 was ook aanwezig en liep met me mee. De vis zwom zich ergens op het midden van het water muurvast. Snel schoten we de boot in om de vis te halen. Keer op keer zwom de vis zich in het wier vast. Uiteindelijk liet de vis zich zien, en Johan schoot het net snel onder de vis. We zagen gelijk dat het een bak was. De euforie was enorm. 

Eenmaal op de stek terug kon ik de breedte zien en wist ik het, ik was geslaagd en had mijn 20
kilo vis binnen. Toen de vis aan de klok ging klokte deze een exact 20 kilo. Een nog niet afgepaaide spiegel van 20KG. 

 

 

~Thije Hoeksema


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!