Menu
EUR
24 NIEUWE week deals met kortingen tot 70% Nu bekijken.
De beste herfst & winter producten voor karpervissers

De beste herfst & winter producten voor karpervissers

Door: KarperCentrale team Reacties: 23

Wat zijn nou eigenlijk de must-have's en aanraders om in de winter en herfst rustig door te vissen? Je vind het in het uitgebreide blog van KarperCentrale over de herfst en winter visserij!

Herfst karpervisserij

De Herfst staat bekend om het grote aantal dikke karpers die je kunt vangen. De karper gaat namelijk veel meer eten om zich goed voor te bereiden op de winter, wanneer er veel minder voedsel is. Net als in het voorjaar, water tempratuur boven de 10 graden is prima om nog volop door te vissen! En ook al koelt het snel af, de watertempratuur zit niet zomaar onder die 10 graden.

 

Winter karpervisserij

In de winter periode staat de digestie van de karper op traag, hij eet weinig en zijn darm doet er lang over om alles te verwerken. In de winter is een attractief aasje een 'must', voer voorzichtig tot niet en kies voor licht verteerbaar aas, zoals de Bitter Sweet Haze. Maak deze af met een maggot clip, en je zit helemaal goed. zelf voer ik niet meer dan wat er past in 1 PVA zakje.

 

Deze karper producten helpen je deze periode door!

 

1. Een goed warmtepak

Er zijn heel veel soorten warmtepakken, maar ze zijn allemaal net wat anders. Kijk goed of er ritsen in jouw warmtepak zitten, en is hij ook direct waterdicht? Ook zijn er 2-delige, en 3-delige warmtepakken - en als laatst, zijn er ook nog warmtepakken met een zogenaamde Bib & brace, dit is een soort tuinbroek-model met banden over je schouder zodat je nog beter warm blijft! (Namens mij, aanrader!)

Heb jij nog geen warmtepak? Kijk hier eens, en gebruik code; warmtepak2021 voor 10% korting. (Niet geldig op huidige aanbiedingen)

 

 

 

2. Een attractief, licht verteerbaar aasje

Onder onze klanten zijn er twee boilies enorm populair voor de winter visserij... Dat zijn de Nash Citruz en de Solution Bitter Sweet Haze. Beide licht verteerbaar en super attractief. We raden aan deze te combineren met een maggot clip en wat maden voor een optimale presentatie. Vanaf een watertempratuur van 10 graden moet je echt gaan minderen met voeren. Onder de 10 graden liever niet meer dan een klein handje aas. Cruciaal tijdens het winter vissen is de locatie. Als je een warm water outlet weet te vinden, of een verwarmd stuk... Daar met een van de licht verteerbare aasjes vissen, en je gaat heel wat beleven!

 

Wil jij graag doorvissen in de winter, en een van, de door onze klanten aangeraden aasjes proberen? Met code; winteraas2021 krijg je 15% korting op boilies t/m 25 januari. (Niet geldig i.c.m huidige aanbiedingen)

 

 

 

 

3. Warme handen, met handschoenen!

Nu hoor ik je denken, die heb ik wel... Maar normale handschoenen en vis handschoenen, daar zit het verschil. Op dit moment van schrijven, hebben we twee handschoenen in ons assortiment. De Nash ZT Gloves, fijne handschoenen met touchscreen vriendelijke duim en wijsvinger, en een armotex kevlar laag op de vingers om gemakkelijk te kunnen blijven werpen. En de Trakker Foldback gloves, deze zijn super handig omdat je de top naar achter kunt vouwen wanneer je even een rig gaat knopen. 

 

Een goede vis-handschoen heb je al vanaf €19,95

 

 

4. Goeie laarzen, voor warme voeten

We hebben een leuke selectie aan verschillende laarzen. Onze lightweight, best-seller de ZFish Greenstep Boots, of de populairste voor de serieuze karpervisser, de ZT Field Wellies. Vis je liever in stijl, dan hebben we de ZT Polar Boots voor jou...!
Met veel regen en veel kou is niets belangrijker dan zelf lekker warm blijven. Anders blijf je echt niet lang aan de waterkant...!

 

Check al onze laarzen

 

 

 

5. Het is snel donker, zorg dat je alles ziet!

De klok is al een uur terug, het is eerder donker... Wil je nog vissen wanneer je uit je werk komt, is het belangrijk dat je alles nog goed ziet. Naast een hoofdlamp, is ook een tent lamp erg handig voor wanneer je even een onderlijntje wil knopen of iets moet vervangen. We hebben een ruim assortiment hoofdlampen en bivvylampen.

 

Heb jij nog een lamp nodig? Met code verlichting2021 krijg je 10% korting op jouw nieuwe hoofd- of bivvy- lamp! (Niet geldig in combinatie met lopende aanbiedingen)

 

 

6. Goede onderkleding

Onderkleding is de eerste thermo laag die je warm gaat houden. Comfortabel genoeg om in te slapen, en warm genoeg om er mee de tent uit te rennen wanneer je een run hebt. Daarnaast, heerlijk als je s'avonds nog even lekker achter de hengels wilt zitten. Met goede onderkleding, een warmtepak en nog een normale laag kleding krijg je het echt veel minder snel koud. Zo kun je nog lekker even een kop koffie drinken achter de hengels.

 

Bekijk onze onderkleding.

 

7. Warme slaapzak of Thermal cover

Een slaapzak die warm genoeg is, is super belangrijk. Krijg je het koud, kun je inpakken en naar huis. Dus zorg dat je warm blijft. Je kunt natuurlijk een goede winter slaapzak kopen (4 of 5 seizoenen slaapzak). Maar je kunt natuurlijk ook je huidige slaapzak nog warmer maken door een thermische cover/hoes te gebruiken.

 

 

 

8. Toilet-2-go

Deze ken je misschien al wel, maar het is echt een fantastische product, die eigenlijk iedere karpervisser zou moeten hebben. De Ridgemonkey Cozee Toilet Seat. In de winter is de grond zo hard, een kuiltje graven is nauwelijks en optie. Daarnaast met je ballen in de sneeuw hangen is ook geen pretje, dus wees verstandig - je zult er geen spijt van hebben.

Nieuwsgierig? Je vind de toilet seat kit hier.

 

 

 

 

 

9. Gas busje verwarmer

Van dit product dachten we eerst zelf ook 'pff... waar heb je dat nou voor nodig'. Tot dat we minstens 10 half volle busjes coleman gas in de schuur hebben staan. Door de mix van propaan en butaan gas gaat een coleman gas busje altijd even mee, echter is het laatste stuk (Dit is soms echt de helft!) vrij moeilijk leeg te krijgen bij lagere tempraturen (vanaf 8 graden al). Dit omdat het gas erg snel afkoelt. Met een simpel product als een elektrische gas bus verwarmer gaat je bus meestal helemaal leeg. Daar bespaar je dus super veel gasbusjes mee!

Iets voor jou? Je hebt hem al vanaf €27,49, maar alleen dit jaar nog, krijg je met code 'gasbus2021' 15% korting op deze verwarmer!

 

 

 

 

 

 

 

Wat kun jij echt niet missen tijdens de winter visserij?

Laat het ons weten in de reacties en win een winter pakket t.w.v €50,-!


Reacties (23)

gravatar
Rick
Geplaatst op 2021-11-06 04:25:14
Ik kan niet zonder mijn hand warmers niets is erger dan je montage of je aas verwisselen met kouwe handen .stop ze in je broek of jaszakken en in eem mum van tijd kouwe klauwe kwijt.
gravatar
Alex
Geplaatst op 2021-11-04 20:52:39
Warme mutsen en lekkere warme kachel.
Daar kom je de winter wel mee door
gravatar
Kevin Koopmans
Geplaatst op 2021-11-04 09:27:52
Voor in de winter zie ik graag de avid thermatech erbij komen. Deze slaapzak kan met een powerbank worden aangesloten zodat de slaapzak extra warmte gaat geven .
gravatar
Martin van Keulen
Geplaatst op 2021-11-04 09:18:21
Ik vis de hele winter door. Ook de nachten zit ik aan de waterkant.. nu kan t echt wel koud worden, soms zo koud, dat t winter pak t na uren en uren en dagen ook nier meer warm krijgt.. de slaapzak wel.. maar die handen en voeten..
Waar we echt niet meer zonder kunnen is onze waterkruiken!! Echt geen nacht meer zonder..
gravatar
Michel dieker
Geplaatst op 2021-11-04 07:07:04
Wat ik niet kan missen tijdens het wintervissen is doorzettingsvermogen.
Zonder dat komt het echt niet goed.
gravatar
John De Rous
Geplaatst op 2021-11-04 06:37:17
Een lekker warme muts op mijn hoofd!
gravatar
John
Geplaatst op 2021-11-04 01:31:55
Me Neopreen sokken en me cover over me slaapzak en natuurlijk koffie maar dat gaat standaard mee en goed attractief aas swinters zijn ze meer passief dan actief op zonnige dagen kan een goede polaroid zonnebril goed te pas komen om net die ene vis te localeceren en te prikken tijdens zn aas momenten.
gravatar
Erwin Kersten
Geplaatst op 2021-11-03 23:39:49
Als ik ga vissen is mijn verwarming in de tent heel erg belangrijk .Ik gebruik hiervoor een gasbrander die ik ook kan gebruiken waar hij eigenlijk niet voor bedoeld is als kookplaat voor een heerlijke kom hete soep ohhh zo lekker nu het kouder word. Wanneer ik s nachts een goede dril heb gehad even de kachel aan opwarmen en weer fijn in mijn slaapzak kruipen en wachten op de volgende actie. M.v.g. Erwin Kersten
gravatar
Tom
Geplaatst op 2021-11-03 23:12:15
Een lekkere warme muts natuurlijk!
gravatar
Harmen van den Akker
Geplaatst op 2021-11-03 22:49:31
Goede winterskin of warmte vasthoudende tent is altijd fijn. En evenetueel een kacheltje
gravatar
John Alards
Geplaatst op 2021-11-03 22:45:32
Waar ik in de winter (en de zomer) niet mee kan, dat zijn mijn vismaten om mij te helpen.
gravatar
Lammert
Geplaatst op 2021-11-03 21:55:54
Een verwarming/ portable kachel is een must have om de winter door te komen! En evt een winterskin om condensatie tegen te gaan als het regent. Groeten lammert!
gravatar
Ricardo meurs
Geplaatst op 2021-11-03 21:55:30
Een gasheater in de tent voor een lekker warme nachtrust
gravatar
Mike De Ruijter
Geplaatst op 2021-11-03 21:43:53
Een kacheltje voor in de tent. Het is noodzakelijk als je warmte vast houd tijdens de slaap in de koude nachten. Door weinig beweging tijdens het slapen verlies je warmte. Tijdens een flinkke fluiter van een beet melder kan het zomaar dat je als een gek de tent uit moet vliegen. Als je dan hellemaal verkleund en stijf bent door de kou kan dit wel eens erg lastig worden. Daarom lijkt mij een kacheltje een beste must.

Met vriendelijke groeten en iedereen nog een goede vangst.

Mike De Ruijter.
gravatar
Leon van Beelen
Geplaatst op 2021-11-03 21:29:31
Ik wilde eerst een bialetti zeggen om
Lekker warme koffie te zetten. Maar in dit lijstje mag vooral een warme muts/kol niet ontbreken! Warm blijven is key!
gravatar
Nurdin
Geplaatst op 2021-11-03 21:29:13
Ik kan niet zonder een warme muts.
Veel lichaamswarmte verlies je via je hoofd dus een warme muts is een must have
gravatar
Herman Bos
Geplaatst op 2021-11-03 21:17:02
Een goede Karpercentrale muts. De meeste warmte verlies je via het hoofd. Onmisbaar dus.
gravatar
Dennis
Geplaatst op 2021-11-03 21:15:24
Een goede tent met een overwrap erbij zorgt voor meer warmte
gravatar
Danny
Geplaatst op 2021-11-03 21:11:10
Ik kan absoluut niet zonder mijn kruikje voor in mn slaapzak tijdens de koude nachten!!

Niets zo belangrijk als warme voetjes met de koudere dagen
gravatar
brian briggeman
Geplaatst op 2021-11-03 21:06:32
Fox Camolite Hot Water Bottle

Zeker een must om in je slaapzak te hebben.

Met vriendelijke groet Brian Briggeman
gravatar
law
Geplaatst op 2021-11-03 21:04:54
goed aas , want met de andere producten vang ik geen karper hoor :D
gravatar
Steven
Geplaatst op 2021-11-03 13:06:47
Leuke post! top ook die kortingen.
gravatar
Pascal
Geplaatst op 2021-11-03 11:56:04
Mijn barrow. Ik moet er niet aan denken meerdere keren heen en weer te lopen met alle spullen.
gravatar
Tim
Geplaatst op 2021-11-03 11:54:34
Ik kan persoonlijk niet zonder mijn koffie... zomer of winter, koffie heb ik nodig.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!