Deze ongekookte tijgernoten zitten in een nette 5kg zak. Gemakkelijk goed te houden.
Eerst 48 uur weken voordat je ze gaat afkoken.
Onbereid absoluut niet gebruiken.
Bereidingswijze
Laat de tijgernoten ongeveer 48 uur in water weken en bedek ze daarna opnieuw met water, want ze absorberen veel water (ongeveer 40% van hun gewicht). Daarna voeg je weer wat water toe en doe je het over in een steelpan en laat je het ongeveer 45 minuten tot 1 uur koken. Je kunt ook wat suiker toevoegen om de tijgernoten nog meer smaak te geven en om een snellere gisting te krijgen. Als de tijgernoten gaar zijn, alles laten afkoelen zonder het vocht af te gieten. Deze vloeistof bevat veel suiker en is bijzonder goed voor de gisting. Zodra de tigernoten zijn afgekoeld tot kamertemperatuur, doen we ze in een emmer met deksel waar we ze 3 tot 5 dagen laten gisten. De vloeistof is dan veranderd in een dikke, zeer suikerachtige gel waar de karpers dol op zijn.