Terug

18% korting op kleding, hoeden, schoenen en waadpakken! t/m 10/08

Het KarperCentrale Team

Oprichting en geschiedenis

KarperCentrale is opgericht door de broers Tom Snoek en Maarten Snoek in 2015 voormalig onder de naam Scale Brothers. De naam stamt af van de eerste vis die ze samen vingen, een schubkarper. De twee eerste vissen die de jonge broers hebben gevangen zie je ook terug in de winkel. De passie voor het karpervissen is er met de paplepel in gegoten. Jan Snoek, de vader van de broers heeft vroeger Carp Connections opgericht samen met Paul de Flines (tegenwoordig eigenaar van het franse betaalwater Lac de Villedon) en Hans Sissing (Nog steeds eigenaar van Carp Connections en beheerder van Fishing Resort Du Der). De jongens zijn in deze tijd al vele keren mee gegaan naar de Franse en Nederlandse wateren. De jeugd vis weken die Jan als een van de eerste organiseerde was gevuld met mensen die later bijna allemaal in de hengelsport aan het werk zijn gegaan. Om een paar te noemen, Bas van Klaveren van TheCarpSpecialist. Koos Walters van Carp Farm, Carp Lantis en KGB. En Remco Grit die bij DAM Benelux aan het werk is gegaan. Zo doende is de roeping naar het ondernemen in de karperwereld gaan groeien. Eind 2017 is KarperCentrale geboren. De naam die bedacht is door de jongens en jeugdvriend Quirin de Flines. Zaterdag 14 april 2018 opende KarperCentrale te Zeerijp haar deuren en lanceerde de splinter nieuwe webshop KarperCentrale.nl. 

 

 

 

Het KarperCentrale Team

Nu je wat weet over de geschiedenis en de oprichting van KarperCentrale is het tijd om het team eens echt te leren kennen. Want, wie beantwoorden jouw vragen eigenlijk? Wie pakt al die pakketjes in? En bij wie moet je zijn voor welke vraag?

 

Tom Snoek - Materiaal kenner, Rig specialist & Instant sessies heeft ie uitgespeeld.

Tom is een van de oprichters van KarperCentrale en is echt een liefhebber van korte en effectieve sessies. Hij gaat graag korte nachtjes of dagjes. Als hij z'n zinnen er op zit, gaat hij eigenlijk altijd met een visje terug naar huis. Zelfs als hij blankt, dan word het de visboer voor een zoute haring.

Tom staat sinds het begin in de zaak en kent al het materiaal op z'n duim. Wat je niet direct kunt vinden, kan hij voor je regelen. Hij kent vrijwel alle verschillende rigs en helpt je graag om je rig tips te geven of je eerste rig samen te knopen.

Tom zie je eigenlijk overal, hij staat bijna altijd in de zaak te zeerijp, beantwoord de meeste telefoontjes, appjes en mailtjes en is op ieder evenement aanwezig. Heb je dus vragen over hengels, rigs, molens of andere hardware en luggage? Dan is Tom de man die jij moet spreken. Hij staat voor je klaar, en drinkt graag een bakkie koffie met je.

 

 

Maarten Snoek - Dokter Aas & dressuur door breker

Maarten vind naast het materiaal, het gedrag van de vis vooral heel erg interessant. Hoe reageert een vis ergens op en wanneer doet deze dat? Hij heeft zich 3 jaar lang bezig gehouden met een eigen onderzoek naar aas gedrag van karpers. 18 aquaria van 100x80x60 met karpertjes er in om te kijken hoe ze reageren op bepaalde smaken, stoffen e.d. Natuurlijk stopte het daar niet, ook heeft hij vele verslagen van biologen doorgenomen en hun bevindingen meegenomen in het maken van het juiste aas. Als kerst op de taart ging het allemaal nog een paar stapjes verder. Want, hoe werken bepaalde stoffen precies samen, en wat komt daar uit? Maarten heeft samen met een team van trouwe KarperCentrale de aas-range 'CC Solution Boilies' gelanceerd. Hij is bijna alle koopavonden en zaterdagen te vinden bij KarperCentrale te Zeerijp. Hij staat met zijn kennis voor je klaar met alles wat hij weet over aas gedrag van karpers, en hoe je op dat enorm lastige water toch net even anders kunt gaan denken om de vis te verlijden jouw haakaas te pakken.

 

Jan Snoek - Oude stempel karpervisserij & Frankrijk specialist

Jan Snoek, ofwel de vader van Tom & Maarten is een zeer ervaren karpervisser. Vanaf Carp Connections in het verleden heeft hij heel veel verschillende betaalwateren en openbare wateren bevist. Heeft mee gedaan aan de WCC, diverse jeugd weken georganiseerd en heel veel verschillende wedstrijden met rond de 200 koppels! Jan is echter iemand die nog steeds vertrouwen heeft in z'n rig van toen, wel wat aanpassingen, maar 'keep it simple' is echt wel iets wat bij de visserij van Jan Snoek past. 

Jan zie je vooral bij de evenementen van KarperCentrale zoals opendagen, Frankrijk weken, wedstrijden en op beurzen. Staat hij in de winkel, moet je bij hem wezen voor de echte 'old school visserij'. Hij kent de fijne kneepjes van het karpervissen.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    KarperCentrale.nl 9,3 / 10 - 545 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »